Jak moc piercing bolí


piercing-graf-bolesti-seda

Jednou z nejčastějších otázek ohledně piercingu stále zůstává „Jak moc piercing bolí?“. Na to se nedá dost dobře odpovědět, protože každý člověk má jiný práh bolesti a jinak ji snáší. Někdy mohou taky snášet píchnutí jehlou např. lépe ženy než muži. Je to podobné jako třeba s odběrem krve – někdo se hroutí jen při představě, jinému to nedělá žádný problém.

Přesto ale existuje jakási obecná tabulka nebo graf bolestivosti jednotlivých částí lidského těla, kam se piercing často aplikuje. Jak moc tedy piercing na konkrétních místech bolí, vidíte na obrázku výše. Pro shrnutí ještě vše vypíšu:

 

Stupnice bolestivosti piercingu

Nejmenší bolest – nejméně zpravidla bolí piercing do obočí, ušního lalůčku a do horní strany pupíku. Lze sem někdy zařadit i různé piercingy v ústech.

Střední bolest – v pomyslném středu stupnice jsou piercingy jazyku a uší (vyjma lalůčku). Patří sem i nos a oblast břicha.

Větší bolest – výraznější bolest můžete zažít u piercingu bradavek a genitálií (zde je bolest různá dle specifického umístění).

 

Můj závěr

Pokud jste např. uvažovali o piercingu bradavky a tento článek Vás vyplašil, nebojte se. Není to tak hrozné, jak to může vypadat. Zatím jsem se ve studiu nesetkala s nikým, kdo by piercing nevydržel. Nejdůležitější je, že bolest je opravdu jen chvilková, takže za moment odezní. A jak se říká: „Pro krásu se musí občas trošku trpět.“ =)