Mikrodermální piercing (dermal anchor)


mikrodermal

Šperk pro mikrodermální piercing (implantát) je vyrobený z titanu. Je velký pouze několik milimetrů a vypadá jako obrácené písmeno T. Lze jej umístit prakticky kamkoliv na tělo. Na rozdíl od svého předchůdce, surface piercingu, je tělem mnohem lépe přijímán.

Při výběru místa pro „mikrodermál“ byste měli volit méně namáhané místo (není vhodná např. vnitřní strana stehen, místa, která protínají bezpečnostní pásy v autě, a podobná místa, kde dochází k častému tření). Je důležité dobře zvážit, jestli je vybrané místo vhodné i pro sport nebo Vaše zaměstnání. Také byste měli počítat s tím, že implantát si doma nemůžete jen tak vytáhnout a zase vložit zpátky (toto lze udělat pouze ve studiu).

Mikrodermální piercingy se většinou hojí rychleji než klasický piercing (průměrně 1–4 týdny), ale i tak je potřeba k péči o něj přistupovat zodpovědně.

Průběh hojení po aplikaci

Místo kolem čerstvě aplikovaného implantátu může být začervenalé a trochu svědit. Může se objevit i modřinka –  z důvodu, že před aplikací se kůže musí promasírovat. Prvních 4–5 nocí přelepujte šperk náplastí, aby nedošlo ve spánku k zatrhnutí a narušení mikrodermálu, který ještě nebude dobře zarostlý. Přes den je lepší, když místo vpichu dýchá, ale musíte být o to opatrnější.

Úplné zapouzdření šperku trvá asi 2 měsíce. Z nedohojeného piercingu běžně vytéká lymfa, od které je potřeba šperk i kůži šetrně očišťovat. I po úplném dohojení je dobré kůži pod šperkem čistit. Pod ozdobnou částí se mohou usazovat nánosy prachu, pot a jiné nečistoty. A to obzvlášť v obličeji (make-up, pudr atd.).

Pozor, při zanedbání péče může dojít k nevzhlednému ústupu šperku nebo i infekci.

Infikovaný mikrodermální piercing

Pokud se budete o Váš nový šperk starat dobře, infekce Vám nehrozí. K zanícení obvykle dochází z těchto důvodů:

– zachycení / zamotání vlasů do implantátu

– kontakt se špinavým oblečením

– manipulace špinavýma rukama

– kontakt s kosmetickými látkami

– návštěva bazénu či sauny. (Voda je ideální prostředek pro šíření mikroorganismů a ty by se s největší pravděpodobností dostali i ke „kotvě“ šperku pod kůží. Koupání v bazénu je nejlepší omezit na cca 2 měsíce.)

Infekci poznáte tak, že místo vpichu bude zarudlé a na dotek bolestivé. Může z něj vytékat lymfa smíchaná s krví nebo hnis.

Zásadní problém, který se s mikrodermály pojí, je nemožnost vytáhnout si piercing svépomoci „před zrcadlem“. Odstranění šperku se musí provést přímo ve studiu. Na místě zavedení po něm zůstává malá jizvička cca 1–2 mm.

Pokud budete mít s mikrodermálním piercingem jakýkoliv problém, určitě mě kontaktujte. Vše spolu vyřešíme.

 

Ukázky mikrodermálních piercingů

 

V tetování

mikrodermal-anchor-02

V tetování

mikrodermal-anchor-03

V dekoltu

mikrodermal-anchor-10

V dekoltu

mikrodermal-anchor-01

Na obličeji

surface-piercing-03

Na krku

mikrodermal-anchor-09

Na krku

mikrodermal-anchor-06

Na bocích

mikrodermal-anchor-08

Na bedrech

mikrodermal-anchor-11

Na ruce

mikrodermal-anchor-04