Není mi 18 let a chci piercing. Jak na to?


neni-mi-18

Každý měsíc řeším spoustu dotazů ohledně toho, že byste si rádi nechali udělat piercing, ale ještě Vám nebylo 18 let. Což mě inspirovalo k sepsání tohoto článku, kde se pokusím všechno stručně shrnout.

Pravidlo č. 1: Nikdy nic neutajíš

Můj první piercing byl do jazyka a nechala jsem si ho udělat v 16 letech, na tajňačku. Ne, že by moji rodiče byli tak přísní, ale já byla taková tajnůstkářka =) A i když byl otok u tohoto piercingu minimální a hojení bleskurychlé, profláklo se to do měsíce, kdy jsem vypláznutím jazyku hodnotila kulinářské umění mamky u nedělního oběda :-D.

Můj druhý piercing byl do pupíku a byl objevený taky záhy. Při vybírání oblečení ve zkušební kabince. Třetí piercing – druhý v jazyku – jsem neutajila ani týden. Víc než týden jsem popíjela jen chlazené jogurty, což bylo poněkud nápadné=). Čtvrtý piercing byl do obočí a k tomu asi není co říct. Tam bývá odhalení okamžité.

Z toho vyplývá, že opravdu nikdy nic neutajíš.

Jak tedy na to? Přijď se svým zákonným zástupcem, tj. zpravidla alespoň s jedním rodičem. Sestřenice, bratranec ani plnoletá kamarádka bohužel nestačí. Tohle je pravidlo, které striktně dodržuji a nikdy neporušuji. Cokoli spojené s nezletilostí je totiž z hlediska zákona hodně ožehavé a případným problémům by se měl každý rozumný piercer vyhýbat. A pokud Vám někdo piercing bez zákonného zástupce udělá, už to samo o sobě dost vypovídá o jeho profesionalitě…

Takže na piercing do 18 let prostě jedině s rodičem. Pokud mu piercing nevadí, je to v pohodě. Ale co dělat, když mu to moc nevoní?

Pravidlo č. 2: Sbírej informace pro rodiče

Sem tam se stane, že rodič s piercingem nesouhlasí. Jak ho tedy přesvědčit? Rodič může být přirozeně nervózní z něčeho, co nezná. Doporučuji ho proto seznámit se všemi podrobnostmi. Pokud se bojíte rozporuplných informací na internetu, není nic jednoduššího, než mě po domluvě navštívit a já rodičům ráda vše popíšu a vysvětlím (případně i telefonicky nebo e-mailem). Jak bude aplikace vypadat, jak se na ni připravit, jaké můžou být rizika, jak se o čerstvý piercing starat atd.

Pravidlo č. 3: Piercer je tvůj parťák na celý život

Nelži piercerovi (tedy mně) o svém věku. Upřímný vztah mezi námi je pro mě moc důležitý. Už napořád tady budu od toho, abych ti pomohla při jakékoliv nejasnosti nebo komplikaci s piercingem.

Moji zákazníci vědí, že se na mě můžou kdykoliv obrátit. Zatelefonovat, napsat smsku, poslat e-mail nebo zprávu přes Facebook či Messenger. Snažím se co nejdříve poradit s jakýmkoliv problémem. A nezáleží, jestli je to čerstvý piercing, nebo 5 let starý, který začal zlobit, nebo si jen nevíte rady s výměnou šperku.

Zákazník pro mě není jen číslo, na kterého bych během chvíle zapomněla, ale osobnost, se kterou budu moc ráda dál v kontaktu. Nejdůležitější na světě je pro mě fakt, že se vše zhojilo v pořádku a máte z piercingu radost. Největší odměnou je vždycky spokojený zákazník.

A taky by bylo fajn, kdybych i já pro Vás nebyla jen nějakým cizím, anonymním člověkem, který Vám něco někam píchne.