Rozhovor: Snake eyes piercing očima Paulí


snake-eyes-main01

Experimentátorka v pravém slova smyslu, to je pětadvacetiletá Paulí z Uherského Hradiště. Vyzkoušela na sobě totiž snad všechny druhy piercingu. A o tom nejčerstvějším „snake eyes“ (horizontální piercing jazyka), který byl experimentem pro nás obě, se pro Vás rozpovídáme. Začneme ale trošku ze široka, od základů…

Paulí, jaký byl tvůj první piercing? V kolika letech sis ho nechala udělat a co tě k němu vedlo? Byl na tajňačku, nebo o tom doma věděli?

Můj první piercing byl ve 13 letech do nosu. Tehdy jsem měla starší kamarádky, které tento piercing měly, a já si ho přála mít taky. Po dlouhém přemlouvání mamka nakonec povolila. Nechala jsem si ho udělat na Slovensku ve zlatnictví, kde ho jen nastřelili pistolí:-)

Pistolkou?! Au! …A tvoje další piercingy? Který máš nejdéle a jak dlouho?

Od prvního piercingu mě to lákalo pořád na další a další. Piercing jsem měla skoro všude, na některých místech dokonce i dvakrát nebo třikrát:-) Nejdéle – už 11 let – mám piercing pupíku a ten mě pořád neomrzel.

Spočítáš nám, kolik piercingů už mělas? A kolik jich máš teď?

Celkově jsem měla patnáct piercingů (nepočítám ale místa, které byly propíchnuté několikrát). Líbilo se mi mít každou chvíli piercing někde jinde. A o to víc mě to bavilo, že pokaždé můžu mít změnu – piercing vytáhnout a dát ho na jiné místo. Momentálně mám na tři piercingy.

Který piercing tě bolel nejvíce?

Každý má samozřejmě jinou hranici bolestivosti. Pro mě byl ale nejbolestivější, nebo takový nejcitlivější, ten poslední piercing do jazyku. Ale není nic, co by se nedalo překonat.

Jaký piercing se hojil nejlépe a který naopak nejhůře?

Nejlépe se mi hojil piercing v nose a pupíku. Záleží ale hodně na tom, jak se o ně člověk stará. Každý to má jinak. Nejhůře se mi zatím hojil právě snake eyes, ale i ten se nakonec zahojil bez problému.


„Piercing už jsem měla na 15 různých místech na těle.“


 

Reagovalo někdy tvoje okolí na některý tvůj piercing špatně?

Určitě. Reakce lidí byly různé. Setkala jsem se se spoustou lidí, co na to reagovali negativně. Pořád totiž žijeme v době, ve které když máte tetování nebo piercing, tak si někteří myslí, že jste špatný člověk, nebo jak nám říkají starší lidi – „kriminálníci“. Já jsem ale člověk, který se tím netrápí. Pro mě je hlavní to, že se to líbí především mně, a ostatní mě nezajímají. Je ale smutné, že lidi soudí druhé podle vzhledu a jsou proti tomu. Já beru mánii piercingů a tetování tak, že je to něco, co frčí. Tak jako před desítkami let frčela trvalá na vlasech, tak dnes frčí zdobení těla:-) Na druhé straně jsou i lidé, kterým se piercingy líbí a neodsuzují to.

Má pro tebe piercing nějaký speciální význam?

Ano, má. Je to součást mé osobnosti a odlišuje mě od ostatních. Piercing je pro mě ozdobou těla, jako je pro některé například ozdobou náhrdelník nebo náramek. Jsem člověk, který miluje extravaganci a rád se liší od ostatních.

Pojďme teď k tvému novému snake eyes piercingu. Kde jsi na něj přišla?

Přišla jsem na něj čirou náhodou na internetu. Měla jsem dlouhou chvíli a tak jsem si prohlížela na Youtube videa, kde jsem se dostala až do sekce piercingů. Zahlédla jsem tam právě video se snake eyes. Když jsem to uviděla poprvé, řekla jsem si: „Tak to je už moc.“ Ale po třetím zhlednutí jsem se zamilovala a řekla jsem si, že ho musím mít:-)


„Do snake eyes jsem se zamilovala díky Youtube.“


Jak dlouho ses odhodlávala?

Moje odhodlávání netrvalo dlouho. Po zhlédnutí videa jsem už za dva týdny byla u tebe ve studiu:-) A řekla jsem si, že pokud zvládnu tento piercing, tak už zvládnu všechno:-)

Měla jsi z tohoto piercingu přeci jen nějaké obavy?

Obavy jsem ani neměla. Spíš to byl malý strach, že to bude bolet (přece jen je to citlivá část jazyka. Brala jsem to hodně ale flegmaticky a říkala si: „Pokud to bude špatné a bolestivé, vždycky si tu náušnici můžu vytáhnout a nechat to zahojit.“

Jaká byla aplikace piercingu?

Aplikace proběhla dobře. I přes to, že jsem byla první, komu jsi tento typ piercingu dělala, zvládla jsi to super a já ti moc děkuju:-) Samotná aplikace trošku bolela, ale nic, co by se nedalo vydržet.

Jaký byl průběh hojení (nejlepší/nejhorší chvíle)?

Očekávala jsem, že to bude jako u klasického piercingu jazyka, tj. 1-2 týdny hojení. Ze začátku to bylo ale horší, museli jsme postupně vybrat správnou paličku a korálky, aby se to přizpůsobilo v puse a nezavazelo mi to. Nejhorší byly první dva až tři týdny hojení a přizpůsobování. Samozřejmostí bylo na začátku i šišlání, které pak ale přešlo:-) Po dostatečném zhojení přišly ty nejlepší chvíle, při mluvení se to krásně lesklo v puse, šlo to vidět a každý si toho všímal. Pozitivní vliv to má i v intimním životě:-)


„Piercing se hojil dlouho, zhubla jsem ale čtyři kila:-)“


Za jak dlouho se tedy piercing celkově zahojil?

Průběh hojení byl nakonec docela zdlouhavý. Úplně zahojený byl cca za dva měsíce. Po aplikaci piercingu jsem byla u tebe ve studiu skoro každý druhý, třetí den, kdy jsme pořád měnily kuličky a zkoušely, co bude nejlepší. Nakonec se ale podařilo. Během těch dvou měsíců jsem byla víceméně na tekuté stravě, abych co nejméně zatěžovala jazyk. Mělo to ale i jednu výhodu – 4 kila dole:-)

Jak ses o piercing starala?

Co nejlépe to šlo. Po každém jídle vyplachování pusy ústní vodou, vyhýbala jsem se tuhým a tvrdým jídlům. A ze začátku jsem se snažila co nejméně mluvit:-))

Bylo něco, co tě překvapilo, co jsi nečekala?

Překvapila a zároveň potěšila mě tvoje ochota a odhodlání, že ses toho nebála, když jsem za tebou přišla s tímto nápadem (který jsem chtěla za každou cenu).

Jak bys snake eyes srovnala s jinými piercingy, které už mělas?

Je určitě náročnější na hojení tím, že je to velmi citlivé a hodně omezující místo (hlavně proti běžnému vertikálnímu piercingu jazyka, pozn. red.). Ale rozhodně to stálo za to!

Několikrát jsi zmínila, že tě piercing omezoval při hojení. Omezuje tě nějak i teď po zhojení?

Omezoval mě pouze v době hojení. Jakmile si na něj člověk zvykne, ani neví, že jej má. Teď už je jen okrasou mého jazyka:-)

Tak to je super. Děkuju mockrát za rozhovor a doufám, že se zase uvidíme ve studiu u nějakého dalšího piercingu.

 

Zaujal Vás tento piercing? Nebo Vás láká nějaký jiný? Ráda si s Vámi domluvím termín. Stačí jen napsat nebo zavolat.