Proč si nedělat piercing na počkání


piercing-na-pockani

Hodně lidí mi volá s tím, že si chce nechat udělat piercing na počkání, bez objednávky a co nejdříve. Často je to kvůli odjezdu na dovolenou, zkrášlení před svatbou, nějakou oslavou, party apod. Protože dělám piercing skoro výhradně na objednávku, tak takovým lidem bohužel nemůžu téměř nikdy vyjít vstříc a oni jsou z toho smutní nebo rozladění.

Ráda bych tady proto vysvětlila, že piercing takto narychlo není moc dobrý nápad. Má totiž hned několik proti:

Hojení

Prvním problémem je hojení. Čerstvě píchnutý piercing se poměrně dlouho hojí a především v prvních dnech může být místo méně či více napuchlé, zarudlé a podrážděné. Proto je potřeba hlavně tuto dobu o piercing dobře pečovat, chovat se k němu šetrně, zbytečně se nepotit a nekoupat. Kolem nového piercingu taky není možné nanášet make-up ani jinou kosmetiku. Což se dost špatně dělá, pokud člověk odjede na dovolenou za teplem k moři nebo se bezprostředně po aplikaci vydá na nějakou celodenní oslavu, festival atd.

Estetika

Druhým problémem je estetika. Čerstvý piercing totiž nevypadá zdaleka tak pěkně, jako když je kompletně zhojený. Místo kolem vpichu je často zarudlé, zduřelé a zkrátka nevypadá moc hezky. Z toho důvodu v prvních dnech příliš neposlouží jako krásný módní šperk či ozdoba na svatbě, v plavkách u moře či jinde.

A kvůli těmto dvěma problémům Vám určitě nedoporučuji dělat piercing jakkoli narychlo a ve spěchu. Je to často ozdoba na dlouhé roky, a i proto by se všemu měl věnovat dostatečný čas. Jak výběru správného místa, domluvě vhodného termínu s ohledem na Váš následující program, tak i samotné aplikaci a následnému hojení a péči o nový piercing.

Pokud tedy o piercingu uvažujete v souvislosti s nějakou událostí, domluvte si se mnou termín dostatečně dopředu, aby mělo Vaše tělo dostatek času na hojení. Nebudete pak ve stresu a piercing Vám bude dělat jenom radost:-)